torstai 22. syyskuuta 2011

Baileys-juustokakku


Kuten on tullut sanottua, meillä ei useinkaan leivota tai tehdä jälkkäreitä, mutta kun tuli vieraita kylään...

Jonkin aikaa sitten tv:n Neljän Tähden Illallisessa sittemmin ex-missi Pia Pakarinen teki Baileys-juustokakkua, jota kaikki vieraat kehuivat niin, että ajattelimme kokeilla tätä.

Pohja:
50 g voita
10 Digestive-keksiä
2 rkl sokeria

Sulata voi, sekoita murskattuihin kekseihin ja painele irtopohjavuokaan. Jätä jääkaappiin jähmettymään. Ennen teimme nuo keksipohjat mitä milloinkin käyttäen - usein ollaan murskattu keksit jopa käsin. Nyt meillä on kuitenkin uusi ihana Jamie Oliver vempain, jolla tuli siistiä jälkeä - ja nopeasti! Meiltä tuo pohjan sokeri muuten unohtui, mutta kakku ei siitä kyllä kärsinyt...

Täyte:
1 dl Baileys-likööriä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa vaahdottuna
160 g tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. (Tässä kohtaa epäorganisoitunut kokki juoksee kauppaan huomattuaan, että tomusokeri on vuoden vanhaa... Haittaisikohan sen käyttö lopputulosta?) Puristele liivatelehdet vedestä ja sekoita lämmitettyyn Baileysiin. Sekoita muut aineet keskenään. Ohje ei pyytänyt siivilöimään tomusokeria, mutta teimme sen kuitenkin peläten paakkuja. Sekoita sitten mukaan Baileys/liivate-seos ja laita kakku jääkaappiin jähmettymään.

Koristeeksi tummaa suklaaruohetta ja vadelmia.

Kakku oli hyvää. Ja äärettömän helppo. Tämä päätyi listalle jälkiruoista joita voi tarjota tulevaisuudessakin vieraille.


2 kommenttia:

  1. Todella hyvä!Itse lisäsin vielä sulatettua valkosuklaata ja pohjan tein dominokekseistä..Toimi todella hyvin ja kakku meni hetkessä parempiin suihin :)

    VastaaPoista