tiistai 20. syyskuuta 2011

Hirvenpaisti

Hirven kulutus jatkuu tiheään tahtiin jahtikauden lähestyessä. Sehän on jo tänä viikonloppuna!

Pakastimesta löytyi tällä kertaa paisti. Kyytipojaksi tuoreita kanttarelleja, röstiperunaa ja sienisalaattia. Huomaa että on myös sieniaika parhaimmillaan kun samalla aterialla on sieniä kahdella tavalla!

Kastike peittää koko röstiperunan... ;(

noin puolen kilon paisti
2 dl kanttarelleja
4-6 jauhoista perunaa
2 sipulia
1 selleri
2 porkkanaa
mustaherukkahyytelöä
suolaa, pippuria
voita

sienisalaattia


Paista paisti pannulla kunnes se saa kauniin ruskean paistovärin. Lisää uunipadan pohjalle lohkottuja sipuleita, porkkanaa ja selleriä. Kaada päälle puoli pulloa hyvää tummaa olutta. Laita paisti vihannespedille ja uuniin noin 1 1/2 tunniksi 150C asteeseen. Paista läpikypsäksi.

Raasta peruna ja sipuli. Tämän jälkeen ne on hyvä huuhdella nopeasti kylmällä vedellä, jotta liika tärkkelys lähtee pois. Kaada raaste puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja valuta kaikki vesi pois. Siirrä seos kulhoon ja mausta suolalla, pippurilla, paprikalla, chilillä - tai oman maun mukaan. Lisää sidosaineeksi yksi hyvin vatkattu egu. Sekoita aineet hyvin keskenään ja paista pannulla kullan ruskeaksi voi-öljyseoksessa.

Pilko kanttarellit ja sipuli. Paista pannulla voissa kunnes kypsiä. Jätä sivuun odottamaan kastiketta.

Kun paisti on valmis, kääri se folioon vetäytymään. Tällä aikaa tehdään kastike. Kaada uunipannun neste siivilin läpi kulhoon. Soseuta tämän jälkeen uunivihannekset siivilän läpi samaan kulhoon. Keitä nestettä kasaan kunnes noin 1/2 alkuperäisestä. Lisää sitten nokare voita antamaan kiiltoa. Maizenaa, tms. voi lisätä jos kastike tarvitsee saostusta. Lopuksi lisätään 1 tl mustaherukkahyytelöä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti