perjantai 16. syyskuuta 2011

Schnitzel ja salviaporkkanat


2 kpl possunleike
4 porkkaaa
6 perunaa
jauhoja, kananmunaa ja korppujauhoa leivittämiseen
suolaa, pippuria, chilijauhoa
salviaa
maitoa
voita

Nuiji possuleikkeet ohuiksi. Mausta suolalla, pippurilla, paprikalla ja chilillä. Pyöräytä leikkeet jauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa. Nyt ne ovat valmiit paistamiseen.

Kuori ja keitä perunat. Soseuta, lisää suolaa, voita ja maitoa. Muusi saa jäädä aika löysäksi.

Kuori ja pilko porkkanat suupaloiksi. Keitä al dente. Paista porkkanapalat pannussa voissa, niin että ne saavat hieman makua ja väriä. Lisää nippu silputtua salviaa pannulle ihan lopussa.

Sitten leikkeet paistetaan runsaassa voi-öljy seoksessa. Pannu ei saa olla liian kuuma, ettei korppujauho pala. Schnitzelit on valmiita kun ne ovat kauniit kullanruskeat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti