torstai 27. lokakuuta 2011

Farangin rapea possu



Ihanaa kun Helsinkiin on tullut variaatiota aasialaisiin ravintoloihin. Farangissa on tultu käytyä parikin kertaa, eikä vielä olla petytty. Pakko oli ostaa kyseisen ravintolan keittokirja, jotta voi itsekin kokeilla näitä herkullisia reseptejä. Koska possu on yksi lemppareistamme, päätimme kokeilla Farangin rapeaa possua palmusokerikaramellilla.

Emme tietenkään muistaneet pitää kunnon kirjaa siitä miten poikkesimme reseptistä, joten alla se ihka oikea. Kaikki tarvittavat ainekset löytyvät melko helposti itämaisista ruokakaupoista.

Resepti menee jotenkin näin...

* Huom! Resepti on kaksi päiväinen!

500 g possun niskaa
2 l kasvisöljyä

Lihan haudutusliemi:
1 l vettä
1 valkosipulinkynsi
1 inkivääri
2 valkopippuria
10 cm pala cassian kuorta
4 tähtianista
1 dl sokeria
2 dl valkoviiniä
4 dl kevyt soijakastiketta
1/2 dl ketjap manista
1 dl osterikastiketta

Possukaramelli:
400 g palmusokeria
4 kpl tähtianista
10 cm pala cassian kuorta
2 1/2 dl lihan haudutuslientä
1 dl vettä

Lisäksi:
2 rkl paahdettua rapeaa valkosipulia
4 rkl paahdettua rapeaa salottisipulia
2 punaista pitkää chilipaprikaa
3 rkl valkoista viinietikkaa
1 dl korianterin lehtiä

Päivä 1
Karamellipossun valmistus aloitetaan päivää ennen sen tarjoilua. Valmista possu: Kiehauta kaikki haudutusliemen aineet yhdessä kattilassa kunnolla, lisää kokonainen possun niska liemeen ja hauduta kattilassa tai uunivuoassa uunissa noin 160 asteessa 3-4 tuntia, kunnes liha on pehmeää ja ylikypsää.

Nosta liha jäähtymään. Etsi estia, johon voit säilöä lihan ja laittaa sen kevyen painon alle yön yli. Siivilöi liemi, jäähdytä ja säilytä eri astiassa.

Päivä 2
Aloita karamellin valmistuksella. Kuori hyytynyt rasva liemen päältä ja mittaa kattilaan tarvittava neste, lisää siihen anis ja cassis. Kiehauta ja laita sivuun.

Mittaa kattilaan sokeri ja vesi ja aloita hiljalleen lämmittäen, jotta sokeri sulaa. Kuumenna, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua. Se on karamellisoitunut, kun se alkaa tummua ja tuoksua paahtuneelta. Lisää liemi karamellin joukkoon varoen ja kantta kilpenä käyttäen, karamelli kuplii alkuun voimakkaasti ja on erittäin kuumaa. Kiehauta seos, jollion se muuttuu paksuksi karamelliksi.

Paloittele possu arpakuution kokoisiksi paloiksi ja lämmitä öljy 170 asteeseen. Friteeraa paloja öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita, nostele sitten pois ja valuta niistä ylimääräinen öljy. Yhdistä kulhossa possu, osa karamellista, viipaloidut chilirenkaat, korianteri ja molemmat rapeat sipulit. Annostele kulhoon ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti