torstai 15. joulukuuta 2011

Pestopasta



Pastataikina:
2 kananmunaa
100 g vehnäjauhoja
100 g durumjauhoja

Pestokastike:
1 dl pinjansiemeniä
4 pientä valkosipulin kynttä
4 dl silputtua basilikaa
1 1/2 dl raastettua parmesaania
oliiviöljyä

Tällä kerran vähän fuksattiin pastataikinan kanssa ja laitettiin aineet suoraan monitoimikoneesee ja voilà - taikina on valmis. Pastataikina käärittiin kelmuun ja laitettiin hetkeksi jääkaappiin. Sitten vaan pastakoneella linguine-pastaaa.

Pestokastike tuli kätevästi samalla koneella kun pastataikinakin.

Paahda pinjansiemenet pannulla kevyesti ja kumoa siemenet monitoimikoneen kulhoon yhdessä murskattujen valkosipulinkynsien kanssa. Mausta seos kevyesti suolalla. Lisää silputtu basilika pinjansiementen sekaan vähitellen monitoimikonetta käyttäen. 

Kun seos on tasaista massaa, lisää sekaan raastettu parmesaanijuusto ja lopuksi oliiviöljy ohuena nauhana. Jos haluat ohuemman koostumuksen, lisää sekaan hiukan öljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti