lauantai 28. tammikuuta 2012

Kanavartaat satay-kastikkeessa



Fiilistelemme jo nyt lomaa, vaikka siihen on vielä kaksi kuukautta! Opaskirjakin on jo ostettu - ja ruokaosio heti selattu. Kirjahyllyssä on ennestäänkin useita eri Aasialaisia keittokirjoja ja niitäkin on selattu ahkeraan.

Ruokavarastosta löytyi iso pussi maapähkinöitä ja jääkaapissa oli kanan luullisia rintapaloja, joten päätimme taas kerran kokeilla satay-kanaa. Tämä on melko helppo ja maukas ruoka, mutta syystä tai toisesta se ei ole oikein koskaan meillä onnistunut (lieneekö ainakin yksi syy, että kerran teimme tätä Amerikkalaisesta respetistä, jossa käytettiin maapähkinävoita?!).

Hmmm.. uusi yritys.

Kana ja marinadi
4 broilerin rintafileetä
1 rkl korianterin siemeniä
2 tl fenkolin siemeniä
2 murskattua valkosipulin kynttä
5 cm sitruunaruohoa
1/2 tl kurkumaa
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1/2 limetin mehu

Satay-kastike
150 g maapähkinöitä
1 rkl ruokaöljyä
1 silputtu sipuli
1 puserrettu valkospipulin kynsi
1 silputtu punainen chili
1 rkl kalakastiketta
1 tl suolaa
1,5 - 2 rkl tamarindkastiketta
1,5 - 2 dl kookosmaitoa
hyppysellinen tuoretta korianteria


Poista kanan rintafileistä luut ja leikkaa ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi.

Paahda korianteri ja fenkoli pannulla. Hienonna ne sitten huhmaressa. Kaada takaisin pannulle ja lisää valkosipuli, suikaloitu sitruunaruoho, kurkuma, sokeri, suola, soijakstike, seesamiöljy ja limetinmehu. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita se sitten kanasuikaleisiin. Anna maustua 6-8 tuntia tai jätä vaikka yön yli.

Samalla kun liha marinoituu, liota vartaitten puutikkuja vedessä.

Kun liha on marinoitunut, sujauta ne puuvartaisiin.

Satay:
Paista maapähkinöitä pannulla ja jauha sitten tasaiseksi yleiskoneessa.
Kuumenna öljyä pannulla ja kypsennä siinä sipuli, valkosipusli ja chili. Lisää kalakastike, tamarindkastike, suola, kookosmaito ja hunaja. (Kookosmaitoa kannattaa laittaa alkuun noin desin verran, sitä voi myöhemmin lisätä kastikkeeseen enemmän jos se on liian jäykkää.) Kiehauta seos ja lisää sitten yleiskoneeseen. Hienonna kunnes saat aika sileää ja paksua kastiketta. Mikäli seos on liian paksua, lisää kookosmaitoa tai vettä. Lopuksi lisää hyppysellinen korianteria ja sekoita joukkoon.


Vartaat voi paistaa parilalla, mutta paras maku tulee grillihiilillä. Näin olllen, jopa pakkasta uhmaten, Janne kiltisti grillasi vartaat ulkona pallogrillissä.


Kanavartaat voi tarjota vaikka helpon itusalaatin kera.

Itusalaatti
1 rasia valmista itusaalaattia
1 vihreä chili silputtuna
1 limen mehu
1 rkl seesamiöljyä
suolaa

Sekoita lasissa limen mehu, seesamiöljy ja suola. Kaada kastike itujen päälle ja sekoita hyvin.


Tällä kertaa satay onnistui erittäin hyvin! Loppujen lopuksi tämä oli hyvin helppoa ja nopeaa, marinoitumsita mukaan lukematta. Suosittelemme! Ei muuten huonompi ruoka illanistujaisiin tai saunaillan jälkeen.

Odotamme että tätä herkkua on tarjolla joka kojussa Malesiassa. Kenties reseptimme muuttuu taas matkan jälkeen. J



Kanan marinadi.


Grillissä hyvä tulee...



Valmiit kanavartaat, satay-dippi ja itusalaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti