tiistai 24. tammikuuta 2012

Saaran Chutney


Siskoni Saara tekee erinomaista chutneya. Inspiraation hän on saanut Etelä-Afrikasta ja siellä kuuluisasta Mrs Ball's Chutneysta. Chutney tulee muuten Hindistä, sanasta chatni, joka tarkoittaa 'tehty tuoreista hedelmistä ja mausteista'.

Lahjaksi saamamme chutney oli loppu ja koska olin menossa kylään siskolle Nurmijärvelle, Janne pyysi että voisimme tehdä tätä ihanaa hilloketta (?) lisää. Hyvä idea! Näinpä saan reseptin myös omaan käyttööni!

Tästä huolimatta, muistin kirjoittaa määrät ylös erittäin huonosti, joten kannattaa noudattaa ohjetta varauksella. J (Tämä on myös aika iso satsi. Meille tuli 1 iso purkki ja noin 4-5 pienempää purkkia.)

Hedelmächutney

4-5  pkt kuivattuja sekahedelmiä
4 pulloa tummaa viinietikkaa (meillä taisi olla jotain omena-hunajaetikkaa)
1 kg sokeria
500 g pieneksi silputtua sipulia
suolaa, cayennepippuria, chilirouhetta, piripirimaustetta

Liota hedelmät yön yli etikassa.

Keitä hedelmiä etikkaliemessään noin tunnin verran tai kunnes ovat pehmeitä. Soseuta mieleiseksesi koostumukseksi sauvasekoittimella ja lisää sitten silputtu sipuli ja mausteet. Kiehuta noin puoli tuntia ja lisää sitten sokeri. Kiehuta taas noin 30 - 45 minuuttia kunnes sipuli on täysin pehmennyt ja sokeri sulanut.

Maista ja lisäile mausteita mielesi mukaan.

Siirrä valmis chutney sterilisoituihin purkkeihin.

Tämä on erittäin hyvää esim. eri curry- tai pataruokien kanssa.



Liota hedelmiä yön yli etikassa.
Keitä sosetta niin että sokeri sulaa ja ainekset ovat pehmentyneet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti