maanantai 6. helmikuuta 2012

Itämainen siskonmakkarakeitto



Tämän ihastuttavan ohjeen löysimme viimeisestä Maku-lehdestä (Maku 1/2012). Tämä oli aivan loistava reseptilöytö! Keiton tekoon meni vain 20 minuuttia ja se oli todella hyvää. Liemi oli mielestämme erittäin onnistunut, ottaen huomioon että se oli näinkin vaivatonta. Näin ollen, saamme tästä varmasti vielä monen monta variaatiota aikaan. Mielessä pyörii jo eri versioita kanasta, ravusta, kalasta, jne.

Mahtava, nopea arkiruoka.

Siskon nuudelikeitto

8 dl kanalientä
200-300 g siskonmakkaroita
100-150 g nuudeleita
3-5 cm inkivääripala viipaleina
1 punainen chili viipaleina
2-3 kevätsipulia viipaloituna
1 pieni paprika kuutioituna
2 valkosipulin kynttä
1/2 dl makeaa thai-chilikastiketta
noin 5 tippaa seesamiöljyä
1 lime
korianteria
suolaa


Kuumenna liemi kiehuvaksi kattilassa. Purista siskonmakkarat mukaan. Lisää joukkoon nuudelit. Itse käytimme munanuudeleita ja hyvin toimi.

Lisää kattilaan inkiväärilastut, valkosipulit, chilikastike ja seesamiöljy. Anna hautua muutama minuutti ja lisää sitten paprika, kevätsipuli, chili ja puolikkaan limen mehu.

Ripottele pinnalle korianteria ja muutama viipale limeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti