lauantai 25. helmikuuta 2012

Katkarapukakkunen



Kala-auton antimista päätimme tehdä oman version Amerikkalaisista crab cake -kakkusista. Mikäpä jottei kokeilisi kyseistä ruokaa katkaravusta? Päätimme lisätä rapumassaan myös kampasimpukkaa, kun sitäkin tuli kala-autosta hankittua. Kala-auton scampit on muuten aivan ihania! Harvemmin sieltä oikeastaan kalaa tulee ostettua, kun sitä nyt saa tuoreena kaupastakin, mutta äyriäisiä ostamme heiltä usein.

Tästä tuli oikein oiva lounas hiihtoreissun jälkeen. Maku oli erittäin hienostunut ja kakkujen suuntuntuma hyvin pehmeä. Mausteiden kanssa saa kyllä olla aika varovainen, kun tuo itse katkaravun maku ei ole niin voimakas. Niin tai näin, tämä oli paras 'uusi kokeilu' pitkään aikaan.

Katkarapukakut
4 isoa kampasimpukkaa
10 scampia
n. 1/2 iso bataatti keitettynä
pari ruokalusikallista leivänmurua tai korppujauhoa
1 vihreä chili pieneksi silputtuna
pari ruokalusikallista korianterisilppua
1/4 punasipuli pieneksi hienonnettuna
1 tl valkosipulitahnaa tai 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
pari tippaa tabascoa
suolaa, pippuria
ripaus sitruunapippuria

jauhoja
rypsiöljyä paistamiseen

Mausteseos
1 rkl kuminan siemen
1 rkl kokonainen mustapippuri
1 rkl korianterin siemen

Paahda mausteseoksen ainekset pannulla. Anna jäähtyä ja hienonna sitten morttelissa. Tästä seoksesta tuli meillä muuten aika tujua, joten varovaisuutta kannatetaan.

Hienonna ravut ja kampasimpukat monitoimikoneella. Muusaa jäähtynyt bataatti. Yhdistä kaikki aineet, myös mausteseos ja anna tekeytyä hetki.

Tee tahnasta kakkusia ja pyöräytä hieman jauhoissa. Nämä pysyvät aika huonosti kasassa, mutta kunhan ne saa pannuun paistumaan, alkavat ne pysyä myös kasassa paremmin ja ollaan jo voiton puolella! Tällä reseptillä kakkusia tuli meille 7 kpl.

Paista pihvit runsaassa kasvisöljyssä molemmin puolin kunnes kauniin ruskeat ja laita sitten vielä n. 180 asteiseen uuniin noin 5-10 min.

Tarjosimme pihvit sitruunalohkoilla, Chef Wotkinin chilimajoneesilla (jota hieman kevensimme kermaviilillä), sekä raikkaalla retiisisalaatilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti