lauantai 18. helmikuuta 2012

Sheperd's pie - jauhelihaperunalaatikko


Sheperd's pie on aitoa englantilaista comfort foodia. Englantilaiset ne osaavat muutenkin noiden piirakka/pie-ruokien tekemisen jalon taidon. Ah, kuinka kiva onkaan istahtaa sunnuntai-iltapäivänä englantilaiseen pubiin ja tilata tuopin kera kunnon chicken pie - tai vaikka vielä perinteisempi kidney pie? Yummy!

Tämän voi tehdä myös naudan jauhelihasta, jolloin se on nimeltään cottage pie. Olemme tehneet myös useaan otteeseen fisherman pien, joka on sitten kans niin hyvää! Pitääpä muistaa joskus laittaa siitäkin postaus.


Sheperd's pie
700 g karitsan jauhelihaa
noin kilo perunamuusia
2 kananmunan keltuaista
2 sipulia hienonnettuna
2 sellerin vartta hienonnettuna
2-3 porkkanaa pieneksi kuutioituna
2 rkl tomaattipyrettä
2 dl punaviiniä
3 timjamin oksaa
2 rkl hienonnettua minttua
2-3 laakerinlehteä
worchester-kastiketta
suolaa, pippuria

Tee perunamuusi tavalliseen tapaan ja anna sitten jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen muusiin kaksi kananmunan keltuaista.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja kuullota siinä kasvikset, sekä laakerin lehdet. Lisää jauheliha, timjami ja minttu. Paista muutaman minuutin ja lisää sitten muut ainekset. Peitä kannella ja anna porista noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele uunivuoka. Poimi laakerinlehdet pois kastikkeesta ja levitä se uunivuokaan. Levitä perunamuusi kastikkeen päälle ja koristele haarukalla. Laita uuniin 200 asteeseen noin 15-20 minuutiksi, tai kunnes muusi on kuuma ja saanut kauniin värin.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Tämäkin on taas tällainen vaikeasti kuvattava ruoka - tosin vikaa on pahasti myös kuvaajassakin... mutta maku on kyllä kohdallaan. Itsellämme taisi tuota minttua sujahtaa joukkoon hieman liikaa, mutta sekään ei oikeastaaan haitannut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti