sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kanakorma ja herneriisi



Janne ihastui Malesiassa etenkin Intialaiseen ruokaan. Ja olihan se hyvää!

Paikallisten on tapana syödä eri vihannescurrya ja riisiä, tms. myös aamupalaksi. Näin ollen meidänkin aamupala oli usein esim. dal-currya ja chapatia.  Kotona Janne on taas hurahtanut totaalisesti tuohon karvanaama-jogurttiin. Tässäpä siis respti jossa yhdistimme karvanaaman ja Intialaisen ruoan.

Kanakorma
650 g kanaa - mielellään reisipaloja ilman luita
2 valkosipulin kynttä murskattuna
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 punainen chili
3 vihreää kardemummaa
1 sipuli hienonnettuna
2 tl jauhettua jeeraa
1 tl suolaa
3 dl karvanaama-jogurttia
koristeluun paahdettuja mantelilastuja
öljyä paistamiseen

Leikkaa kananpalat tasaisen kokoisiksi paloiksi. Laita valkosipuli, inkivääri, pilkottu chili ja 2 rkl vettä huhmareeseen ja jauha sileäksi tahnaksi. Kuumenna öljyä pannussa ja paista kananpaloja 8-10 minuuttia tai kunnes palat ovat ruskistuneet. Nosta palat pannulta reikäkauhalla.

Lisää pannulle kardemummat ja kuullota 2 minuuttia. Lisää sipuli ja kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää valkosipuli-chili-inkivääritahna, jeera ja suola ja paista koko ajan sekoittaen 5 minuuttia. Lisää vähitellen noin puolet jogurtista. Tämä kannattaa todellakin tehdä pikkuhiljaa että jogurtti ei juoksetu. Lisää sitten kana ja hauduta noin kymmenen minuuttia tai kunnes kypsää.

Lisää loppujogurtti ja anna kiehua vielä noin 5 minuuttia. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja korianterilla.


Herneriisi
2 kkp riisiä
1 kanelitanko
2 neilikkaa
2 kardemummaa
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi
lusikallinen raastettua inkivääriä
1/2 pussia pakasteherneitä

Liota riisiä 15 minuuttia vedessä, jonka jälkeen siivilöi se. Lisää kaneli, neilikka ja kardemumma riisiin. Paista öljyssä silputtu sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Lisää riisi ja kuullota pannulla. Lisää vesi ja keitä kunnes kypsää. Noin puolessa välissä, lisää herneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti