sunnuntai 26. elokuuta 2012

Caponata



Munakoiso on ihanaa. Siitä yleensä tykkää kovasti tai ei ollenkaan. Ja vaikka caponata olikin ihanaa, en suosittele jos nyt sattuu olemaan ihminen joka ei yleensä munakoisosta välitä.

Munakoisoja tulee ostettua väkisinkin kun ne ovat niin kauniita, eikä niitä voi ohittaa kaupassa! Ja sitten miettimään mitä niistä tehdä. Ihmetyttääkin miten emme ole aikaisemmin keksineet tehdä caponaataa. Se oli hyvää ja helppo tehdä. Maistuu myös kylmänä.

2 munakoisoa
1 punasipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 dl vihreitä oliiveja
1 rkl balsamicoa
nippu persiljaa
sokeria, suolaa, mustapippuria, öljyä

Paloittele munakoisot lohkoiksi ja itketä runsaassa suolassa lävikössä noin puli tuntia. Huuhtele ja kuivaa lohkot.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Puolita tomaatit ja silppua persilja.

Kuumenna paistokasarissa kunnon loraus oliiviöljyä ja paista munakoisoja muutama minuutti, kunnes ne saavat vähän väriä. Kaada pannuun sitten balsamico, tomaatit, sokeri, oliivit ja mausteet. Hauduta noin 15 minuuttia. Tarkista vielä maku.

Tarjoa vaikka lohen tai kanan lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti