torstai 4. lokakuuta 2012

Udonkeitto misoliemessä



Tokyokanin käynnin jälkeen olen ihastunut taas pitkästä aikaa nuudelikeittoihin. Tällä kertaa vuorossa oli udon keitto. Nämä sopat ovat niin helppoja ja nopeita tehdä ja variaatiota riittää loputtomiin. Nuudelikeittoihin saakin usein laitettua jääkaapin jämäpaloja joka jo sinänsä on hyödyllistä.

Udonkeitto 2:lle

150-200 g udon-nuudeleita
2 kananrintafilettä
1 porkkana suikaloituna
1/4 parskalaali paloiteltuna
1 punainen chili
2 rkl misotahnaa
1 rkl seesamiöljyä
korppujauhoja
suolaa, pippuria, paprikaa, chiliä


Mausta korppujauho mausteilla ja paneeraa kanan rintafileet siinä kevyesti. Paista öljyssä paistinpannulla kunnes kypsiä. Jätä sivuun odottamaan.

Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja jaa kulhoihin. Asettele leikatut kanan rintafileet nuudelien päälle. Leikkaa chili paloiksi ja asettele kanan päälle.

Valmista liemi. Lisää veteen 2 rkl misotahnaa ja ripaus seesamiöljyä. Tarkista maku. Kiehauta vihannekset kypsiksi liemessä ja lisää liemi sitten kulhoon nuudelien ja kanojen päälle.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti