sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kanacurry


Kanacurry sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Variaatioita on monia ja lisukkeet saavat paljon aikaan. Tällä kertaa teimme aika klassisen kanacurryn, johon tosin lisäsimme suuria valkoisia papuja. Comfort foodia parhaimmillaan.

4-6 annosta
3 kpl koipireisipalaa; reidet ja nuijat eroteltuna
4 neilikkaa
4-6 vihreää kardemummaa
5 cm:n kanelitankoa
3 tähtianista
6-8 currylehteä
1 iso sipuli hienonnettuna
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
4 valkosipulin kynttä murskattuna
4 rkl currytahnaa
1 tl jauhettua kurkumaa
1 purkki tomaattimurskaa
1 punainen chili
1 purkki kookoskermamaitoa
suolaa, korianteria
1 dl yön yli liotettuja isoja valkoisia papuja
4 rkl kasviöljyä


Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota neilikoita, kardemummia, kanelitankoa, tähtianiksia ja currylehtiä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää sipuli, inkivääri, chili ja valkosipuli. Paista sipuli kullanruskeaksi. Lisää currytahna ja kurkuma ja paista, kunnes öljy irtoaa tahnasta.

Sekoita broilerinpalat joukkoon ja paista hetki. Lisää sitten tomaattimurska ja laita uuniin 175 asteiseen uuniin. Kääntele kananpaloja ja sekoita pataa välillä. Lisää noin tunnin kuluttua kookoskerma ja valmiit isot pavut. Jatka kypsentämistä vielä noin puoli tuntia.

Sekoita lopuksi sekaan 2 rkl korianteria. Tarjoile riisin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti