maanantai 25. helmikuuta 2013

Crêpes Suzette


Teimme taannoin crepe suzetteja, sillä tämäkin jälkiruoka kuuluu niihin harvoihin joista Janne tykkää. Viime kerralla tätä tuli tosin syötyä muutama vuosi sitten Les Hallesissa, New Yorkissa, joten rima oli harmittavan korkealla. Hmmm... tuumasta toimeen.

Tämä onnistui yllättävän hyvin, eikä ollutkaan niin vaikeaa. Minusta räiskäleet olivat ehkä hieman liiankin appelsiiniset, mutta Janne tykkäsi. Liekkitäminenkin onnistui ihan hyvin, liekki ei tosin kestänyt kovin kauaa. Valitettavasti myöskään jäätelöä ei ollut pakastimessa, joten vähän köyhäksi jäi loppuannos. Mutta hyvää oli!



Noin 8-10 kpl
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
3 munaa
1 rkl sokeria
1,5 dl maitoa
50 g voita

Täyte
75 g voita
1 dl tomusokeria
2 tl appelsiininkuoriraastetta
2 rkl appelsiininmehua

Liekittämiseen
Cointreau

Sekoita jauhot ja vesi tasaiseksi. Erota kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset, sokeri, maito ja rasva jauhovesiseokseen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.

Paista taikinasta ohuita räiskäleitä.

Valmista täyte. Pehmitä voi ja sekoita joukkoon sokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä täytettä jokaiselle räiskäleelle ja taita ne sitten neljään osaan. Levitä loppuvoista osa paistinpannulle ja sulata. Lisää letut (noin 4 kpl kerralla) ja kääntele niitä voissa. Paista kunnes ne ovat lämpimät. Lisää likööri ja liekitä!

Tarjoile vaikka vaniljajäätelön kanssa.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti