maanantai 18. maaliskuuta 2013

Kevätkääryleet



Tässä muutama viikko sitten serkkuni vaimo pyysi tuomaan pääkaupunkiseudun tuliaisina kevätkääryle -taikinalevyjä. Kävin ostamassa näitä Vii Voanista ja tulipa mieleen, että emme me ole Jannenkaan kanssa näitä koskaan tehneet. Suunnitteilla on ollut useamman kerran, mutta jäänyt vaan tekemättä. Jotenkin on aina tuntunut, että ne ovat kovin vaivalloisia tehdä. Eivät muuten olleet. Kyllähän siihen aikaa saa vierähtämään, mutta kovin helppoa se oli ja aika joutuisaakin, osasyynä varmaan se, että Vii Voanin kääryletaikinat ovat aika isoja, joten tuo rullaaminen on aika helppoa. Näistä tuli todella hyviä ja kovin autenttisen makuisia. Jäävät reseptikirjaan.

Kevätkääryleet n. 15-20 kpl

1/2 pakettia kevätkääryle -taikinalevyjä
n. 200 g possun jauhelihaa
n. 100 g jauhettua katkarapua
2 valkosipulin kynttä
2 kevätsipulin vartta
pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 keskikokoinen porkkana raastettuna
kourallinen ituja
n. 200 g keitettyä vermiselliä
kourallinen silputtua korianteria
1 punainen chili silputtuna
2 rkl kalakastiketta
suolaa ja chilikastiketta maun mukaan

Ota taikinalevyt pakastimesta. Paista possu, ravunliha, sekä valkosipuli, kevätsipuli ja inkivääri pannulla kypsiksi. Anna jäähtyä. Lisää täytteen muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Maistele ja mausta mielesi mukaan. Meidän täytteeseen meni loppujen lopuksi aika vähän mausteita, vähän chili- ja kalakastiketta. Inkivääri ja korianteri maustoivat täytteen hyvin.

Täytä kääryle -taikinat ja rullaa kiinni. Käytä vettä taikinan kiinni liimaamiseen.

Paista esimerkiksi wok-pannussa 180 asteisessa öljyssä noin 5-10 minuuttia, kunnes kääryleet ovat kaunnin ruskeita. Tarjoile chilidipin kanssa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti