lauantai 10. elokuuta 2013

Thaimaalainen nahm jim -kastike


Nahm jim on Thaimaalainen kastike. Sitä käytetään sekä dippi-kastikkeena, että esim. salaattikastikkeena, mm. mango- ja lihasalaattiin. Se on ihana yhdistelmä suolaista, makeaa, tulista ja hapanta. Reseptit vaihtelevat hurjasti, kaikilla näyttää olevan omansa.

Kastike näyttää petollisen viattomalta, mutta siinä on potkua! Itse tein kastikkeesta aika tasaista, sillä käytin sitä salaatissa, mutta sen voi jättää myös aika rosoiseksi.

Nahm jim
3 valkosipulin kynttä
2 vihreää chiliä
2 punaista chiliä
2-3 cm pala inkivääriä
2-3 rkl palmusokeria
iso loraus kalakastiketta
1 limen mehu

Laita kuoritut valkosipulin kynnet, chilit (ilman siemiä), inkivääri ja palmusokeri huhmareeseen ja hiero kunnes seos on tasiasta. Itse laitoin seoksen tämän jälkeen monitoimikoneeseen, jotta sain vielä sileämmän lopputuloksen.

Lisää sitten limemehu ja kalakastike. Monissa resepteissä kalakastiketta on todella paljon, joten kannattaa ehkä aloittaa vähän varovaisemmin ja katsoa mikä on itselleen sopiva määrä. Minulla sitä meni ehkä 1,5 ruokalusikallista.

Som tam tyyppinen papaijasalaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti