sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

 

Punajuuri on suurta herkkuani. Se on todella maukas ja monipuolinen vihannes ja siinä on hyödyllisiä kivennäisiä ja vitamiineja. Teemme siitä usein erilaisia uunipaistoksia tai paahdetaan uunissa muiden vihannesten kanssa. Eilen Janne otti hyvää hirvenlihaa pakastimesta josta ajattelimme paistaa kunnon pihvit. Mietin heti että punajuurisalaatti sopisi tosi hyvin seuraksi. Punajuuri-vuohenjuustosalaatti on ihan klassikko. Sitä onkin useissa ravintoloissa tarjolla ja samoin se on myös monissa blogeissa bongattu. Eikä turhaan. On se vaan niin herkullista.


Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

4-5 punajuurta
1 pussi rucolaa
pala chèvre-juustoa
1/2 pussia saksanpähkinöitä
oliiviöljyä
punaviinietikkaa
tummaa balsamicoa
timjamia
suolaa, pippuria

Laita uuni päälle 180 asteeseen.

Pese punajuuret huolellisesti. Leikkaa päädyt pois ja siisti juurekset. Leikkaa ne neljään osaan lohkoiksi.

Öljyä matala uunivuoka ja vuoraa se sitten foliolla. Aseta punajuuren lohkot vuokaan. Kaada päälle reilu loraus oliiviöljyä, punaviinietikkaa, tummaa balsamicoa ja vettä. Nestettä saa olla siten että vuoan pohjalla on sitä noin puoli senttiä. Mausta juurekset vielä timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kierittele juurekset nesteessä, niin että ne ovat kauttaaltaan maustettu.

Paista juureksia uunissa 40-60 minuuttia välillä käännellen kunnes ne ovat kypsiä. Anna juuresten jäähtyä hetki

Asettele pesty rucola salaattiastian pohjalle. Mausta pienellä määrällä oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Levitä punajuurilohkot rucolapedin päälle. Murustele päälle hyvää chèvre-juustoa. Lorauta päälle tummaa balsamicoa oman maun mukaan. Viimeistele lisäämällä salaattiin saksanpähkinöitä.



Viikonloppuna käytiin myös sienessä ja saatiin ihan hyvä saaliis. Hienointa oli kun Janne löysi mustatorvisieniä, niitä kun löytää niin harvoin.



6 kommenttia:

  1. Nami, hyvät kaverit punajuurelle.
    Vai että töttiksiä löytyi vielä, luulin, että niiden kausi oli jo ohi. Suppiksia näyttää taas paikoin olevan enemmän kuin koppaan mahtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, löytyi kyllä. Samoin löytyi vielä reilusti kanttarelleja. Ja suppiksia. :)

      Poista
  2. Itse en tykkää vuohenjuustosta, kun siinä hajussa on jotain... Vuohenjuusto taitaa olla yksi niistä ruoka-aineista, jotka jakavat väen aika lailla kahtia: joko siitä tykkää tai sitten sitä melkein inhoaa.

    Paahdetut punajuuret on ihania. Just viime viikolla tein. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, näin on. Toisen herkku, toisen inhokki. Ällistyttävää kyllä,mutta kaikki eivät myöskään pidä punajuurista... :)

      Poista
  3. Haa, samiksia, punajuuret on myös mun suurta herkkua! Ja teillä on vielä ollut hirvenlihapihvejä, upean kuuloinen menu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirvenmetsästys alkaa näillä näppäimillä, joten pakko on tuota hirvenlihaa syödä. What a difficult life!

      Poista