lauantai 14. syyskuuta 2013

Vihreä katkarapucurry


Jaksan harvoin, ainakaan arkena tehdä omaa currytahnaa. Toisaalta, jos käyttää samoja Rajah-tahnoja koko ajan, tulos on aina hyvin samanlainen. Onlenkin alkanut tahnojen tuunaamisen ja lisäilen curreihin oman maun mukaan lisää inkivääriä, valkosipulia, tomaattipikkelssiä, jne. Näin curreihin saa mukavasti vaihtelua, mutta ruoka tulee kuitenkin nopeasti.

Löysin Hakaniemen Indian Marketista Thaimaalaisia curry-tahnoja joita en ole normikaupaussa nähnyt ja päätin heti ostaa kotiin testattavaksi. Vihdoin viimein viime viikolla sain purkin auki ja kokeiltua. Kyllä oli maukasta! Paras curry pitkään aikaan! Ja aika tulinenkin oli.

Raaka-aineet curryyn näin keskellä viikkoa oli taas akselilla mitä nyt kaapista sattuu löytymään, mm. ruusukaalia. Ruusukaali sopi muuten todella hyvin!


Vihreä katkarapucurry
n. 2 rkl vihreää currytahnaa
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
n. 2 cm tuoretta inkivääriä
1 curry lehti
1 sitruunaruoho
2 porkkanaa
1 iso tomaatti
1/2 pussia pakasteherneitä
200 g isoja katkarapuja
n. 5 kpl ruusukaaleja
1 tlk kookoskermaa
korianteria
 
Aloita paistamalla kattilassa silputtu sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Lisää sitten currytahna ja jatka paistamista hetki. Lisää kookoskerma kattilaan.

Paloittele porkkanat ja puolita ruusukaalit. Lisää kattilaan. Laita myös curryn lehti ja katkaistu sitruunaruoho liemeen. Keitä kunnes vihannekset ovat melkein kypsiä. Lisää sitten joukkoon herneet ja katkaravut ja keitä kunnes kaikki aineet ovat kypsiä. Ihan lopuksi lisää tomaatti lohkottuna ja anna kiehahtaa vielä minuutin verran. Mausta curry lopuksi silputulla korianterilla.

Tarjoile riisin kanssa.

 

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Minä ostan currytahnoja tosi harvoin - samasta syystä, kun ne tuntuvat maistuvan aina enemmän tai vähemmän samoilta. Omia tahnoja teen sitten vieläkin harvemmin. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä mikä siinä on, ettei itse jaksa tehnä tahnaa. Ei ole edes vaikeaa. Tuunauksella mennään...

      Poista