maanantai 20. tammikuuta 2014

Suklaa cupcakes


Vietimme lauantai-iltaa siskoni luona koko lähisuvun voimin. Menulla oli lammasburgereita ja ajattelin että burger-teemaan sopisi jälkkäriksi kuppikakut. Huhmarelaiset eivät oikein itse syö jälkkäreitä, joten niitä tulee tehtyä harvoin. Minusta leivonta ja jälkkäreiden teko on kuitenkin kivaa, mutta harjoituksen puutteessa, myös osaaminen on hyvin puutteellista. Lähdin etsimään apua netistä ja löysin ihanan Simply Delicious -blogin ja sieltä tämän ihanan näköisen suklaakuppikakkureseptin. Päätin kokeilla.

Lopputulos oli maukas, mutta kaikkea muuta kuin nätti. Minulla oli hieman haasteita tuon taikinan kanssa, joka kohosi uunissa yli reunojen. Minun oli pakko ottaa paperimuotit pois ennen kuorrutteen pursottamisesta, sillä muuten leivoksia olisi ollut lähes mahdoton syödä ilman älytöntä sotkua. Kun revin paperimuotteja pois, kuppikakut hajoilivat. Aaarghh.... Onneksi kuorrutteen pursottaminen päälle pelasti pahimmalta ja ne näyttivät sen verran kelvollisilta että kehtasin tarjoilla niitä.

Suklaa cupcakes
n. 12 kpl

Taikina
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
120 g pehmenyttä voita
1 1/4 dl sokeria
1 1/4 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
90 g tummaa suklaata
1 1/4 piimää
1 tl vanilja-aromia

Ota raaka-aineet ajoissa huoneenlämpöön ja sulata suklaa, jotta se ehtii jäähtyä vähän.

Sekoita jauho ja ruoksasooda kulhossa. Vatkaa pehmentynyt voi tasaiseksi ja lisää sitten joukkoon sokerit ja vatkaa hyvin sekaisin, ainakin kolme minuuttia. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin. Kaada sitten hieman jäähtynyt suklaa joukkoon ja sekoita.

Lisää kuivat aineet vuorotellen vanilja-aromin ja piimän kanssa ja sekoita hyvin.

Jaa taikinat muotteihin ja paista uunin keskiosassa noin 20-25 minuuttia, 175 asteessa.

Kuorrute
170 g pehmennyttä voita
1 rkl maitoa
130 g tummaa suklaata
1/2 tl vanilja-aromia
2 - 5 dl tomusokeria
suklaaströsseliä koristamiseen

Sulata suklaa ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.

Vatkaa voi kulhossa kunnes se on sileää ja tasaista. Lisää maito ja sekoita lisää. Kaada joukkoon sulatettu suklaa ja vanilja-aromi, vatkaa lisää. Lisää tomusokeria noin desin erissä, kunnes kuorrute on sopivan paksua pursotukseen. Minulla tomusokeria meni noin 3 desiä.

Pursota kuorrute leivosten päälle ja korisetele suklaaströsselillä.


7 kommenttia:

  1. Minusta näissä ei ole kyllä mitään vikaa. Ihan täydellisiltähän nuo näyttävät.

    Kauheaa, nyt paljastui taas aukko sivistyksessä: en ole koskaan tehnyt kuppikakkuja. Tosin en niistä kovin hirveästi tykkääkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu. Kuorrute kyllä pelasti nämä leivonnaiset.
      Tämä oli myös minun ensimmäinen kuppikakkukokeilu...

      Poista
  2. Ihanhan nuo näyttää kuin jostain konditoriasta haetuilta. :)

    VastaaPoista
  3. Ainakaan kuvien perusteella ei uskoisi, että kakut eivät olisi osanneet käyttäytyä, tosi nätti pursotus!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Rommirusina ja Riitta! Olisittepa nähneet ennen pursotusta. Oli meinaan todella lähellä ettei mennyt roskiin... :)

    VastaaPoista
  5. Hauska sattuma. Tein juuri tänään hyvin samantyylisiä suklaacupcakesseja enkä ollut huomannut näitä täällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sinä onnistuit paremmin! Minä piilottelin epäonnistumista kuorrutteen alle. :)

      Poista