tiistai 4. marraskuuta 2014

Sipulibhaji

 

Janne ja minä lähdemme helmikuussa Sri Lankaan! Näin ollen kotikeittiössäkin mieli lähtee jos helposti tuonne Intian suuntaan. Bhaji yleensä yksi takuuvarma alkupala Intialaisessa ravintolassa ja tuumasin että se ei varmasti ole liian vaikea kotikeittössäkään.

Bhajit onnistuivat hyvin. Respepti löytyi lukemalla omia keittokirjoja, sekä surffaillen netissä. Jotkut reseptit olivat hyvin tempura-tyyppisiä, osa taas enemmän taikinalla verhottuja. Itse lähestyin reseptiä tällä pienemmällä "kuorrutuksella".

Sipulibhaji  (n. 8-10 kpl)

1 pienehkö punasipuli
1 pienehkö keltasipuli
1 vihreä chili
1 valkosipulin kynsi
2 rkl tuoretta korianteria
n. 1/4-1/2 dl jauhoa
2 rkl korianterijauhetta
2 tl kurkumajauhetta
2 tl chilijauhetta
suolaa

Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Aseta ne kulhoon ja rippottele aika reilusti suolaa pintaan. Sekoita hyvin ja anna seisoa noin 5 minuttia.

Sekoita sipulin sekaan silputtu valkosipulin kynsi, silputtu vihreä chili, sekä pieneksi pilkottu tuore korianteri. Sekoita hyvin.

Lisää kulhoon korianteri-, kurkuma- ja chilijauhe. Sekoita. Lisää sitten jauhot, aloita vaikka parilla ruokalusikallsella. Sekoita hyvin. Lisää pari ruokalusikallista vettä ja sekoita hyvin.

Tarkista massan koostumus. Lisää jauhoja tai vettä tarvittaessa.

Tee massasta pieniä palleroita ja paista wok-pannussa reilussa öljyssä kunnes sipuli on kypsää ja nyytit kullankeltaisia.

Tarjoile kuumina. Lisukkeena toimii esim. turkkilainen jogurtti.

Kamalat kuvat, mutta hyvää oli!


4 kommenttia:

  1. Voi teitä onnellisia kun pääsette reissuun. :) Enpä ole koskaan tehnyt bhajeja, mielessä on kyllä joskus käynyt mutta on jostain syystä jäänyt kokeilematta. Nuo on kyllä varmasti hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissuun, jee!! Sinne on kyllä vielä aika pitkä aika... ja pitkä talvi välissä... :(

      Poista
  2. Näillä on takuulla hyvä nostattaa matkakuumetta! Ja sait niiden tekemisen vaikuttamaan kovin helpolta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just niin mekin ajateltiin! Ja oli myös helppo tehdä!

      Poista