sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Huevos rancheros eteläafrikkalaisittain


Lankoni tuntee Vantaalla asuvan Etelä-Afrikkalaisen miehen, joka valmistaa ja myy mm. Etelä-Afrikkalaista boereworsia ja biltongia. Hän oli ainakin taannoin Tikkurilan maalaismarkkinoilla, jolloin ostimme häneltä näitä herkullisia raakamakkaroita. Päätin käyttää makkaraa aamupalan valmistukseen ja lopputulos oli jonkin sortin afrikkalainen versio klassisesta meksikolaisesta ruoasta huevos rancheros.

Huevos rancheros ja boerewors
2:lle
1 pieni sipuli
2 tomaattia
1 valkosipulin kynsi
1/2 punainen chili
1-2 raakamakkaraa, itse käytimme siis boereworsia
pieni kourallinen juustoraastetta, esim. cheddar
persiljaa

Pilko makkara siivuiksi ja paista kypsäksi tilkassa öljyä. Itse poistimme myös makkaran kuoren, joka oli aika paksun oloinen.

Pilko sipulit ja cili. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi. Ota esiin paistinpannu joka sopii myös uunikäyttöön. Lorauta pannulle tilkka öljyä ja aloita paistamalla sipulia. Lisää sitten valkosipuli ja chili, sekä tomaattikuutiot. Siirrä kypsennetty makkara pannuun, lisää vähän vettä ja anna kypsyä hiljalleen 5-10 minuuttia. Mausta esim. suolalla, pippurilla ja tabascolla. Kun seos on kypsää eikä kastike ole liian juoksevaa, tee kastikkeeseen pari 'kuoppaa' ja riko niihin kanamunat. Kypsennä uunissa (n. 175 astetta) kunnes kananmunat hyytyvät, mutta eivat ole läpikypsiä. Lisää ihan kypsennyksen loppuvaiheessa seoksen päälle vähän juustoraastetta. Koristele lopuksi persiljalla.

Tarjoile tortillan tai paahtoleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti