sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Valkosipuli-chilikatkaravut ja valkosipulileipä


Ostin vastikään ison pussin valmiiksi kuorittuja scampeja. Ne on suurta herkkuani ja niistä saa niin nopeasti maittavan aterian tai välipalan. Tällä kertaa tein pakkaspäivän iloksi pienen välipalan, jolla jaksoi iltapalaan asti. Tästä on helppo tehdä erilaisia variaatioita ja yrttejä vaihdellen voi tuunata makumaailmaa aasiasta eurooppaan. Minulla oli tuoretta korianteria, joten käytin sitä ja se toi mielestäni hivenen aasialaista makumaailmaa tähän välipalaan. Valkosipulia oli aika paljon, joten on hyvä että meillä ei ollut paljon kanssakäymistä muiden henkilöiden kanssa eilen ja tänään!

Valkosipuli-chiliravut  
2:lle
n. 10-12 kuorittua jättikatkaravun pyrstöä
1 punainen chili
1-2 valkosipulin kynttä
pieni kourallinen tuoretta korianteria
sitruunaa
suolaa, pippuria
oliiviöljyä

Valkosipulileipä
esipaistettu patonki
1-2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä

Marinoin katkarapuja oliiviöljyssä, valkosipulissa ja chilissä puolisen tuntia ennen kuin paistoin ne pannulla, mutta ne voi paistaa pannulla suoraankin chilin ja valkosipulin kanssa jos marinointiin ei ole aikaa. Niiden kypsentämiseen menee vain muutama minuutti, joten se kannattaa tehdä silloin kun valkosipulileipä on uunissa tai juuri uunista valmis.

Paista katkaravut kypsiksi oliiviöljyssä pannulla. Mausta siten tilkalla sitruunamehua, suolalla, pippurilla ja hienonnetulla tuoreella korianterilla.

Valkosipulileivän kanssa käytin oikopolkua ja käytin esipaistettua patonkia. Kypsensin patongin uunissa ohjeen mukaan, halkaisin sitten kahtia ja sivelin molemmin puolin oliiviöljyvalkosipuliseoksella, jonka jälkeen grillasin hetken grillivastuksen alla.

Nopeaa, helppoa, hyvää.


2 kommenttia:

  1. Nami, nämä on yksiä minunkin lempiherkkuja (tosin en ole kokeillut korianterilla vaan persiljalla). Ja valkosipulia saakin olla reilusti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen tehnyt tätä yleensä persiljalla, mutta nyt oli tarjolla korianteria, ja se sopi erittäin hyvin!

      Poista