perjantai 20. maaliskuuta 2015

Arancini - täytetyt riisipyörykät


Tämän ojeen löysin Anna -lehdestä ja koska pidän kaikesta uppopaistamisesta, oli pakko kokeilla näitä. Mitä söpöjä palleroita! Näin näitä myytävän Rooman lentokentällä, mutta ei tullut maistettua, joten en osaa päätellä kuinka hyvin omani onnistivat. Maukkaita olivat joka tapauksessa ja kaikki syötiin! Minusta tuntuu kuitenkin että omissa palleroissani oli kovin vähän jauhelihaa ja juustoa.

Pallerot ovat alunperin Sisiliasta kotoisin ja saavat nimensä appelsiineista, jonka diminutiivi tuo arancini on - pikku appelsiini.

Arancini riisipallerot
n. 8-10 kpl

Riisiseos
6 dl lihalientä
3 dl risottoriisiä
2 rkl voita
2 dl raastettua parmesaania
2 keltuaista

Täyte
200 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl punaviiniä
tilkka vettä
1 tl sokeria
mustapippuria, chiliä ja muita sopivia mausteita
1 mozzarellapallo

Leivitys
2 dl korppujauhoja
2 munaa

öljyä paistamiseen



Valmista ensin lihaliemi. Sulata sitten voi kattilassa, lisää riisit ja kuullota hetki sekoittaen. Lisää kuumaa lihalientä kauhallinen kerrallaan. Kun neste on imeytynyt, lisää seuraava kauhallinen. Kun riisi on kypsää, kaada se kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää riisiin sitten keltuaiset ja parmesaani ja tarkista suolan määrä. Pane riisi jääkaappiin odottamaan.

Ruskista jauheliha öljyssä sipulin ja murskatun valkosipulin kanssa. Lisää tomaattipyree, viini ja tilkka vettä. Mausta seos ja anna hautua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Leikkaa mozzarella pieniksi paloiksi.

Ota annos riisiä kostutetulle kädelle ja muotile siitä kuppi. Täytä kuppi jauhelihaseoksella ja mozzarellapalalla. Taputtele lisää riisiä täytteen päälle ja pyörittele palloksi. Laita pallerot jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen paistamista.

Ennen paistamista, pyöritä pallerot kananmunassa ja korppujauhoissa. Paista pallerot kullanruskeiksi noin 180-asteisessa öljyssä.



10 kommenttia:

  1. Jokohan minä viimein näitä kokeilisin, olen vain noin neljä vuotta aikonut :D

    VastaaPoista
  2. Näyttää todella hyvältä! Piti ihan tarkistaa viime vuoden alkupuolen omista arancinikokeiluista ja eipä mekään sinne saatu mahtumaan yhtään enempää täytettä ;) Ihania naposteltaviavielä kylminäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, hyvä tietää että täytteen määrä on ollut haaste muillakin. :) Teillä oli upeat kartionmuotoiset arancinot. Ja kyllä, maistui hyvin kylmänäkin.

      Poista
  3. Täydellisen kauniin pyöreitä! Olisipa kiva päästä Siciliaan noita maistelemaan!

    VastaaPoista
  4. Täydellisen näköiset arancinit:) Olen syönyt pariin otteeseen mutten koskaan tehnyt.

    VastaaPoista
  5. Täydellisen näköiset arancinit:) Olen syönyt pariin otteeseen mutten koskaan tehnyt.

    VastaaPoista
  6. Komeita! Ei meilläkään ole arancineissa ollut paljon täytettä koskaan, ei sinne vaan saa sitä enempäänsä.

    VastaaPoista
  7. Näitä pitäisi kokeilla! Näyttää herkulta :)

    VastaaPoista
  8. Huokaus, aivan täydellisen näköisiä palluroita... Työpäivän jälkeen on NÄLKÄ! :-D

    VastaaPoista