maanantai 27. heinäkuuta 2015

Japanilainen Okonomiyaki

 
Viikonlopulta jäi yli possun lihaa, sekä varhaiskaalia, joten päätin tehdä niistä okonomiyakia. Tätä herkkua ei tule usein tehtyä ja viimeksi taisimme syödä tätä vuonna 2013 kun vierailimme Japanissa. Okonomiyakin on kuitenkin oiva hävikkiruoka, sillä kaalin sekaan voi laittaa melkein mitä vain töhteitä kaapista löytyy.

Okonomiyaki 2:lle
n. 200-250 g varhaiskaalia
puoli pakettia pekonia - pekonin voi hyvin jättääpois jos haukaa vähän kevyemmän aterian
n. 150 g grillilihan tähteitä - meillä oli possua
2 munaa
1,5 dl dashia tai vettä
1,5 - 2 dl vehnäjauhoja
rypsiöljyä paistamiseen
okonomiyaki-kastiketta
kewpie-majoneesia
katsuobushi-lehtiä

Riko ja vatkaa munat kulhossa. Lisää dashi tai vesi, sekä vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi. Aseta syrjään turpoamaan hetkeksi. Silppua sillä välin kaali pienenksi ja kuutioi liha.

Sekoita kaali ja liha vehnäjauhoseokseen. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja kaada siihen sitten puolet kaalilihaseoksesta Tasoita lastalla tasaiseksi lätyksi. Aseta kaalin päälle pekoniviipaleita. Paista noin 3-6 minuuttia kunnes kauniin ruskea ja käännä sitten ympäri ja toista kunnes pekoni on kypsää. Tee toinen lätty samalla tavalla.

Aseta lätty lautaselle ja mausta okonomiyaki-kastikkeella ja kewpie-majoneesilla. Koristele katsuobushi-lehdillä.

2 kommenttia:

  1. Okonomiyakista tulee aina mieleen ensimmäisen Japanin matkamme ensimmäinen ilta, jolloin sikäläinen ystävämme vei meidät syömään Osakan paikallisherkkua, Okononiyakia. Omassani taisi olla kevyesti kypsennettyjä ostereita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse vietin opiskeluaikana vuoden Kobessa ja okonomiyakia tuli syötyä aika ajoin kun se oli vielä aika halpa murkina opiskelijan kukkarolle. :)

      Poista